Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@11:58:34 GMT

علم ارتباطات، هنر هشتم است

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۲۵۱۰۸

علم ارتباطات، هنر هشتم است

ایسنا/خراسان رضوی یک استاد رشته علوم ارتباطات اجتماعی گفت: درگذشته در دنیا هفت هنر وجود داشت اما با پدیدار شدن روابط عمومی و جایگاه ویژه آن در زندگی مردم این رشته تبدیل به هنر هشتم در دنیا شده است.

محمد اسکندری نژاد در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص معرفی رشته علوم ارتباطات و کاربرد آن در جامعه اظهار کرد: رشته علوم ارتباطات در ایران از رشته‌های جوانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رشته  به شکل جدی و رسمی از دهه ۱۳۵۰ به بعد مورد توجه قرارگرفته است به همین دلیل در این دوره  اساتید درجه یک این رشته در ایران در دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور آموزش دیده‌اند. این رشته در ایران از دهه ۱۳۷۰ با ایجاد فضاهای گفتمانی و مردم سالاری در کشور رونق گرفته است. در این دوره روزنامه‌ها زیاد شده و مردم به این فضاها راغب شده‌اند. روابط عمومی‌ها در ادارات جدی‌تر گرفته شده‌اند.

وی افزود: کم کم از دهه ۱۳۷۰ به بعد این رشته به شدت مورد توجه قرار گرفته است. در دهه ۱۳۸۰ در ایران فقط چند دانشگاه از جمله علامه طباطبایی این رشته را تدریس می‌کردند اما امروزه دانشگاه‌های بیشتری این رشته را تدریس می‌کنند.

اسکندری نژاد تصریح کرد: علوم ارتباطات دارای گرایش‌های زیادی از جمله، پژوهش‌های ارتباطی، خبرنگاری، روزنامه نگاری، روابط عمومی، گرایش مدیریت تبلیغات، مدیریت فرهنگی، مدیریت رسانه و غیره است. این رشته در دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در بخش دولتی تقریبا رشته محدودی است. پس از گذشت سال‌ها این رشته در دانشگاه‌های دولتی در دانشگاه‌های محدودی از جمله علامه طباطبایی و تهران تدریس می‌شود اما در رشته‌های خاص در دوره ارشد در دانشگاهی مانند سوره، دانشگاه صدا و سیما، دانشگاه آزاد علوم تحقیقات و تهران شمال و مرکز و... در حال تدریس است.

این استاد رشته علوم ارتباطات با اشاره به اینکه «تغییر و تحولات در رشته علوم ارتباطات از لحاظ ساختاری بوده است»، عنوان کرد:  تغییرات ساختاری در این رشته باعث ایجاد گرایش‌های زیادی در رشته علوم ارتباطات شده است. این مساله به خوبی کمک می‌کند تا دانشجو در شاخه‌های تخصصی آموزش ببیند. در گذشته دروس بسیار زیادی به دانشجو آموخته می‌شد اما امروزه تمام این حوزه‌ها  خود به صورت تخصصی آموزش داده می‌شود و در واقع در گذشته این رشته کلی‌تر آموزش داده می‌شد اما امروزه این رشته تخصصی‌تر در حال آموزش است. از طرفی اتفاق خوبی که در دانشگاه‌های علمی کاربردی افتاده، این است که این دانشگاه‌ها به جای نگاه صرفا علمی و تئوری،  نگاه کاربردی دارند. در این دانشگاه‌ها دروس خرد و عملیاتی شده‌اند. تا دانشجویی که بعدها فارغ التحصیل می‌شود به خوبی از این آموزش استفاده کند.

وی افزود: در کنار این مساله باید ضعف‌های آموزشی از جمله عدم تدریس مناسب اساتید، مشکلات دانشجویان یا عدم مهیا بودن سیستم‌های آموزشی را نیز در نظر گرفت. اما اگر اساتید از جهت علمی خبره و از جهت اجرایی با تجربه باشند و دانشجویانی که به این رشته ورود پیدا می‌کنند نیز علاقه مند به این رشته باشند و صرفا به دنبال دریافت مدرک نباشند و سیستم آموزشی به خوبی مهیا شود،  اتفاقات خوبی برای این رشته رقم خواهد خورد.

اسکندری نژاد در مورد همگام بودن این رشته با سایر کشورهای دنیا خاطر نشان کرد: در گذشته از آنجایی که سرعت انتقال اطلاعات و داده‌ها محدود بود می‌توانستیم بگوییم در حوزه ارتباطی از دنیا عقب بوده‎ایم اما امروزه اینگونه نیست. آموزش در این رشته علاوه برمنابع به روز از سمتی به نوع آموزش اساتید برمی‌گردد. اساتید می‌توانند با آموزش منابع جدید و استفاده از فضای به روز به دانشجویان آموزش دهند. نوع عملکرد اساتید در این رشته تاثیر گذار است. اساتید می‌توانند با آموزش مناسب و بهره از فضا و تکنولوژی به‌روز، بهترین و جدیدترین اطلاعات را به دانشجو منتقل کنند.

وی در خصوص آینده شغلی این رشته مطرح کرد: رشته علوم ارتباطات دریایی از آموزش‌های مختلف است. در این رشته دانشجویان با حوزه‌های مختلف آشنا می‌شود. فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند در مشاغلی ازجمله خبرنگاری، روزنامه نگاری، روابط عمومی، ایجاد موسسات فرهنگی، فعالیت در حوزه چاپ و نشر، تاسیس انتشارات و غیره فعالیت کنند. این رشته کاربرد بسیار زیادی در جامعه دارد.

این استاد رشته علوم ارتباطات اظهار کرد: رشته علوم ارتباطات با زندگی مردم گره خورده است. درگذشته در دنیا هفت هنر وجود داشت اما با پدیدار شدن روابط عمومی و جایگاه ویژه آن در زندگی مردم این رشته تبدیل به هنر هشتم در دنیا شده است. همانطور که می‌دانید برقراری ارتباط در دنیای امروز از اهمیت بسیاری برخوردار است. نکته‌ دیگر این است که امروزه مردم زندگی‌شان با فضای مجازی گره خورده است. آموزش و مدیریت این فضا در رشته علوم ارتباطات انجام می‌شود. لحظه به لحظه حضور این رشته در زندگی مردم در حال افزایش است .همه مردم درگیر این رشته هستند و این رشته تاثیر بسیار زیادی بر جامعه دارد.

وی افزود: انواع تحقیقات در کشور ما وجود دارد که گاهی این تحقیقات خروجی خاصی ندارد و این مساله دلایل خاص خود را دارد. گاهی پژوهش در مسیر درستی انجام نشده است یعنی صرفا پژوهشی انجام شده ولی دلسوزانه و برای حل مشکلی انجام نگرفته است. اما اگر در حوزه ارتباطات نیازها و مساله‌ها را درست فهمیده باشیم می‌توانیم مشکلات زیادی را برطرف کنیم و در این مساله نیز عوامل موثری دخیل هستند. در رشته‌های علوم انسانی نمی‌توان در مورد هر چیزی به صورت مطلق صحبت کرد زیرا انسان‌ها در حال تغییر هستند. تحقیق در این رشته‌ها سخت بوده و این کار پژوهش را در علوم ارتباطات بسیار سخت می‌کند.

اسکندری نژاد خاطر نشان کرد: توصیه من برای ورود به این رشته این است که افراد برای فعالیت در این رشته باید بسیار علاقه‌مند باشند. این رشته از لحاظ علمی رشته‌ای بسار جذاب و دوست داشتنی است. اما افراد درگیر با آن گاهی دچار چالش می‌شوند. شاغلان در این رشته با ایرادات و مشکلات در  سیستم‌ها در ارتباط بوده و باید پاسخگوی مردم باشند. بنابراین از لحاظ کاری رشته پر استرسی محسوب می‌شود.

وی در مورد نظام تصمیم گیری دانشگاه‌ها در جامعه افزود:  متاسفانه نگاه  دانشگاه‌ها در ایران صرفا علمی است. علم باید در کنار کاربرد قرار گیرد.  ما حتی در کاربردی ترین رشته‌ها در دانشگاه‌ها آنقدر درگیر فضای علمی و آکادمیک هستیم که دانشجو درگیر مباحث علمی و عملی نمی‌شود و با مشکلات زیادی برخورد خواهد کرد. اگر این سیستم اصلاح شود و ارتباط بین فضای علمی و عملی برقرار باشد دانشگاه با جامعه عجین خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علوم ارتباطات دانشگاه انتخاب رشته رشته علوم ارتباطات دانشگاه ها اسکندری نژاد روابط عمومی اما امروزه زندگی مردم رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۵۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رئیس دانشگاه آزاد به ناهنجاری در انتخاب رشته دانشگاهی

رئیس دانشگاه آزاد ‌گفت: در هفته‌ای که گذشت ۱۲۰ هزار نفر در رشته ریاضی، ۶ برابر در رشته تجربی و سه برابر در دیگر رشته‌ها شرکت کردند و این حکایت از یک ناهنجاری در انتخاب رشته در بین دانش‌آموزان دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چالوس، محمد مهدی طهرانچی در اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی که در چالوس برگزار شد اظهار داشت: مباحثی پیرامون رفتار اجتماعی دانشجویان و دانش‌آموزان و داوطلبان آموزشی پرداختن به مباحث آموزشی از اهداف این گردهمایی بود.

وی افزود: آینده آموزش عالی در حقیقت در گرو توجه به حرکت هایی است که امروز در قالب انتخاب رشته رخ می دهد و این آینده کشور را رقم می‌زند.

رئیس دانشگاه آزاد کشور همچنین افزود: در هفته‌ای که گذشت 120 هزار نفر در رشته ریاضی، 6 برابر در رشته تجربی و سه برابر در دیگر رشته‌ها شرکت کردند و این حکایت از یک ناهنجاری در انتخاب رشته در بین دانش‌آموزان دارد که اگر این موضوع عالمانه هدایت نشود می‌تواند آینده کشور را به خطر بیندازد.

وی بیان کرد: وقتی دانش آموزان براساس علایق و دریافت هایشان  انتخاب رشته می‌کنند، دانشگاهیان باید علل این انتخاب و توزیع نامتوازن را بررسی کنند که امروز در این اجلاسیه در حوزه علوم اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و مسائل جدی هم مطرح شد که انشالله با همت و تلاش برطرف خواهد شد.

طهرانچی با اشاره به اینکه  ما در یک جنگ ترکیبی قرار گرفتیم تصریح کرد: در هنر و رسانه بحث جامعه شناسی و مخاطب شناسی جایگاه بسیار مهمی دارد که به این مبحث نیز از سوی بیش از 70 جامعه شناس از دانشگاه های آزاد سراسر کشور در این اجلاسیه پرداخته شد که جایگاهشان در نقش آفرینی جدیدشان در دانشکده‌های هنر و رسانه را بتوانند در جایگاه دقیقی قرار بدهند و ما دانشی را داشته باشیم که در این جنگ ترکیبی  بتوانیم متکی بر جامعه شناسی و دیگر علوم نقش آفرینی جدی کنیم.

وی در پایان درباره افزایش حقوق کارکنان دانشگاه آزاد گفت: دولت امسال 20 درصد افزایش حقوق برای اعضای دولت در نظر گرفته است و ما در جلسه شورای معاونین در حال تهیه لایحه‌ای برای هیأت امنای دانشگاه آزاد کشور هستیم که طی آن 30 تا 35درصد حقوق کارکنان افزایش خواهد یافت.

سید عبدالله میرغیاثی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران هم گفت: باید با ایجاد ساز و کارهای مناسب، کسری و کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد را جبران کنیم.
وی در  اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی درچالوس بیان کرد: در این اجلاسیه زمینه  و تبادل نظر صورت گرفت تا با ایجاد ساز و کارهای مناسب، کسری و کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد را جبران کنیم.

میرغیاثی با اشاره به اینکه حرکت دانشگاه آزاد مازندران بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد کشور است گفت:  همه ما در برابر این سند به عنوان یک سند بالادستی مسئول هستیم تا همه تحولات و رویکردهای تعالی دانشگاه آزاد استان مازندران را طبق این سند پیش ببریم.

رئیس دانشگاه آزاد استان مازندران با اشاره به اینکه توجه به ظرفیت 13 واحد دانشگاهی و یک مرکز در محمودآباد باید انجام شود گفت: درصدد شناسایی ظرفیت‌ها و منابع واحدهای مختلف دانشگاه آزاد هستیم.

وی بیان کرد: باید بتوانیم برای درآمدزایی غیر شهریه‌ای نیز اقدام کنیم.

میرغیاثی تصریح کرد: ما بر اساس ظرفیت هر یک از واحدهای دانشگاهی برنامه ریزی داریم تا بتوانیم وضعیت معیشتی و اقتصادی کارکنان و هیأت علمی دانشگاه آزاد استان مازندران را به درجه مطلوب و مقبول برسانیم.

وی همچنین درخصوص برگزاری اجلاسیه بیان کرد: این اجلاسیه به منظور تشکیل جلسات گروه های مختلف آموزشی مانند گروه هنر و رسانه، تعلیم و تربیت و علوم اجتماعی برگزار شد.

وی گفت: تلاش می کنیم گروه‌های علمی و دانشی در گروه‌های مختلف انسانی با یکدیگر همفکری کنند و بتوانند اقبال اجتماعی دانشجویان و جامعه هدف را نسبت به این رشته‌ها افزایش دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • آژیر قرمز آموزش عمومی؛ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • حذف ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • هشدار رئیس دانشگاه آزاد به ناهنجاری در انتخاب رشته دانشگاهی
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • نشست سراسری مدیران گروه‌ها و اعضای هیئت علمی رشته علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی