Web Analytics Made Easy - Statcounter

وبینار گفتگوی بین ادیان از سلسله وبینار های" امام گفت و گو" با محوریت «گفتگوی بین ادیان، تاریخچه، وضعیت کنونی و افق پیشرو» به مناسبت میلاد امام رضا(ع) و به همت مرکز گفتگوی ادیان دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد.

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام سیدحسن وحدتی شبیری؛ رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در این وبینار اظهارکرد: انجمن گفتگوی بین ادیان در حدود دوسال پیش تاسیس شد تا افرادی را تربیت کند که با بزرگان ادیان مختلف به بحث نشسته و تعامل سازنده ای را ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که آنچه موضوع گفتگو را در سیره امام هشتم(ع) شاخص می‌کند آن صلابت حضرت و قاطعیت ایشان در کلام است، تصریح کرد: با توجه به دستورات قرآنی و سیره پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) باید موضوع گفتگوی بین ادیان را ادامه دهیم، اما هر کاری اخلاق و روش خود را دارد که باید افراد حاضر در این مسیر شئونات آن را فراگرفته و رعایت کنند.

سنتی که رعایت نکردیم

رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران نیز در این وبینار درباره بحث گفتگوی بین ادیان، اظهار کرد: در قرآن کلمه احتجاج برای مذاکره و گفتگو آمده که مقصود آن حجت آوردن به صورتی است که طرف مقابل مبهوت شود؛ به این معنا که مخاطب سکوتی همراه با قبول آنچه گفته شده، داشته باشد.

حجت الاسلام سید مصطفی محقق داماد بیان کرد: در این رابطه کتاب الحتجاج از مرحوم شیخ طبرسی در قرن ششم نوشته شده که در آن به مناظرات پیامبر مکرم اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) با بزرگان سایر ادیان و حتی اسلام پرداخته شده است.

وی اضافه کرد: نهاد دیگر در باب گفتگو، مباحثه است که از ابتدا در درون خودمان شروع شده و از بهترین مسائلی است که در حوزه های اسلامی شیعه وجود داشته است. این موضوع را در سایر حوزه های اهل سنت نمی‌بینیم.

رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم با بیان اینکه ساعتی مباحثه بهتر از سالی خواندن است، اذعان کرد: یکی از بزرگان رومی نیز در قرن اول میلادی به نوشتن ۱۲ جلد کتاب اقدام کرده است که به صورت کلی درباره مناظره و نحوه برگزاری آن بحث می‌کند.

وی تصریح کرد: گفتگو در تعریف امروز بین ادیان یعنی دو نفر از پیروان دو دین، نه به معنای جدال، نه مباحثه و نه احتجاج است بلکه به معنای درک متقابل یا در زبان انگلیسی understanding each other به حساب می آید، یعنی من او را بفهمم و او مرا بفهمد.

محقق داماد با بیان اینکه قرآن مجید، سنتی را به ما آموزش داده است که متاسفانه آن را رعایت نکردیم، ادامه داد: خداوند در آیه «قُل یا أَهلَ الکِتابِ تَعالَوا إِلی کَلِمَةٍ سَواءٍ بَینَنا وَبَینَکُم» به پیروان ادیان ابراهیمی که ادیان توحیدی پیشنهاد می دهد که به نقطه مشترکشان یعنی توحید تکیه کنید.

وی با بیان این که توافق بر نقطه مشترک که توحید باشد برای ایجاد اتحاد توحیدی در مقابله با شرک جهانی است، افزود: این دعوت نشان دهنده احترام به افکار دیگران است و این تکلیف قرآن به ماست که متاسفانه آن را رعایت نکردیم.

رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم بیان کرد: موضوع گفتگوی بین ادیان با تفسیر کلمه گفتگو، بر پیش فرضی استوار است و آن اینکه معرفتی شخص داشته باشد که حق تعمق و اندیشه را برای دیگران قائل شود و اگر اینطور نیست اصلا حق گفتگو را ندارد.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گفتگوی بین ادیان امام هشتم ع دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفتگوی بین ادیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۵۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی

دریافت 48 MB

به گزارش خبرنگار مهر، نشست ۵ ساعته خانه گفتگوی تحول در علوم انسانی با حضور بیش از ۸۰ استاد برجسته و چهره‌های علمی و فرهنگی کشور در سالن شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد.

محمد مقیمی استاد دانشکده مدیریت و رییس دنشگاه تهران در این نشست گفت: اجتهاد علمی در حوزه تحول علوم انسانی یعنی اینکه دو بال قدرت نظریه پردازی و جسارت و جرأت و پذیرش ریسک که عمدتا ناظر بر اجرای این مقوله در محیط دانشگاه است را مدنظر داشته باشیم و این موضوع را با جدیت در دانشگاه دنبال کنیم. در راستای این دغدغه، شورای تحول علوم انسانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت و یک دوره مدیریتی را پشت سر گذاشت و امروز در دوره جدید مدیریت شورای تحول علوم انسانی که آقای دکتر عاملی استاد محترم دانشگاه تهران مسئولیت آن را پذیرفتند، دوره‌ای تازه را در زمینه تحول در علوم انسانی آغاز کرده‌ایم.

در ادامه این نشست سعید رضا عاملی رییس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: دانشجویان المپیادی های فیزیک و ریاضی اکثرا در رشته های فیزیک و ریاضی تحصیل می کنند و همه تمایلات به سمت رشته های پزشکی، مهندسی های پول ساز و رشته هایی که به لحاظ کسب و کار و به شئون اجتماعی در جایگاه بالایی قرار دارند است.

مهدی الوانی رییس سابق دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این نشست گفت: یک نوعی شبکه های دانش آفرینی بین دانشگاهیان ایجاد کنیم این شبکه ها باید ایجاد شود و اداره بازی و ستاد درست کردن فایده ندارد، استادان ما با یکدیگر ارتباط ندارند و این یعنی ما شبکه های دانش آفرینی نداریم.

کد خبر 6092279

دیگر خبرها

  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • تاکید آیت الله لائینی بر گره‌گشایی از زندگی کارگران
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مسئله غزه برگزار می شود
  • گفتگو با تهیه کننده مجموعه تلویزیونی «نون خ ۵»
  • اعتلای فرهنگ و اندیشه ایران اسلامی در گرو تلاش هدفمند معلمان است
  • کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای برگزار شد
  • برگزاری همایش اندیشه تمدنی در اندیشه امام علی (ع)
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در مراغه